An școlar 2020 – 2021. Tătaru: „Nu va mai fi declarația pe proprie răspundere”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, 1 septembrie, că părinții nu vor mai fi obligați să dea declarație pe proprie răspundere înainte de a-și trimite copiii la școală și că aceasta va fi înlocuită de un triaj observațional.

Nelu Tătaru, informații-cheie

„Nu va mai fi acea declarație pe proprie răspundere, va fi triaj observațional. Când e cazul va urma triaj epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, e cantonat până la o evaluare medicală. Fiecare copil va fi însoțit, și orice decizie va fi luată cu acordul părinților. Copiii de la grădiniță, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse le vom respecta în funcție de fiecare scenariu în parte. Credem că majoritatea școlilor pot opera în scenariul 1, dar rămane la latitudinea școlilor”, a declarat, marți, Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că decizia privind scenariile ce vor fi aplicate va fi lăsată la latitudinea școlilor. Ministrul Sănătății a precizat că INPS va prezenta o evaluare a situației pentru fiecare localitate.

Citește și Iohannis are un nou consilier de stat. CV Alexandra-Maria Bocșe

„Pe 7 septembrie va fi dată această evaluare, pe 10 consiliile de administrație ale unităților școlare vor prezenta DSP-urilor scenarii la care s-au hotărât cum să înceapă anul școlar. Evaluarea în teritoriu se face de DSP-uri și ISP-uri. Libertatea acordată unităților de învățământ este acea descentralizare. Este esențială distanțarea sau separatoare între elevi, pentru primul scenariu”, a mai spus Nelu Tătaru. site news

Lasă un răspuns