unsplash

AMN avertizează: Caniculă și temperaturi de 37 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, 31 iulie, o atenționare de caniculă și disconfort termic accentuat pentru cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei. Ultima noapte de iulie va fi tropicală.

Conform ANM, vineri, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, aducând după sine un disconfort termic accentuat, informează Mediafax.

De asemenea, meteorologii atrag atenția că noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/1 august) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Disconfortul termic se va menține ridicat și în Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Luna august aduce temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă, iar ploile vor fi deficitare, potrivit prognozei pe patru săptămâni, emise de Administrația Națională de Meteorologie. site news

Lasă un răspuns