Americanii s-au săturat de stat în casă! Proteste în statul Washington împotriva ordinului de izolare la domiciliu

Aproximativ 2.500 de oameni s-au adunat duminică, 19 aprilie, în faţa clădirii Capitolului din Washington pentru a protesta împotriva ordinului de izolare la domiciliu emis de guvernul statului Washington, Jay Inslee, pentru a limita răspândirea coronavirusului, potrivit Reuters.

Ordinul de izolare la domiciliu, contestat de americani

În ciuda rugăminţii organizatorilor de a-şi acoperi faţa sau de a purta măşti, mulţi dintre demonstranţi nu au făcut asta.

Poliţia a estimat mulţimea la 2.500, acesta fiind unul dintre cele mai mari proteste din statele americane împotriva izolării din ultima săptămână.

În Olympia, sute de oameni s-au adunat pe treptele clădirii Capitolului şi în jurul unei fântâni, contravenind regulilor de sănătate impuse de autorităţile statale şi federale în timpul pandemiei de coronavirus.

„Închiderea afacerilor prin alegerea câştigătorilor şi a pierzătorilor şi împărţirea lor în esenţiale şi neesenţiale sunt încălcări ale constituţiei statului şi a celei federale”, a declarat organizatorul mitingului Tyler Miller, 39 de ani, un inginer din Bremerton, Washington, şi un ofiţer de secţie republican.

Protestatarii s-au îndreptat cu maşina către clădirea Capitolului, claxonând şi aglomerând străzile.

„Pentru apărarea libertății riscăm toate pericolele”, a spus Miller, parafrazând un citat al lui John Adams. „Revoluția americană a fost făcută la apogeul epidemiei de variolă. Fondatorii noștri erau foarte conștienți de aceste tipuri de riscuri”.

Washingtonul are aproximativ 11.800 de cazuri de virus confirmate și cel puțin 634 de decese, potrivit Departamentului de Sănătate al statului. Vineri, 17 aprilie, exista 11.802 de cazuri confirmate de COVID-19 în stat, dar potrivit ultimei actualizări, 190 dintre acestea sunt persoane care trăiesc în afara statului, au spus autoritățile. Numărul corectat se ridică acum la 11.790. site news

Lasă un răspuns