Amenzi mai mari pentru românii și firmele care nu respectă restricțiile legate de coronavirus. Ce a decis Guvernul

Amenzi mai mari pentru românii și firmele care nu respectă restricțiile legate de coronavirus și firmele care nu respectă restricțiile legate de coronavirus.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care vizează înăsprirea amenzilor pentru contravenţiile săvârşite pe perioada stării de urgenţă,  în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Amenzi mai mari

”Sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus. Iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenţia se amendează cu 2.000- 20.000 pentru persoane fizice. Pentru persoane juridice valoare amenzii este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 RON”, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

De asemenea, Guvernul a prelungit valabilitatea unor documente, pentru a evita deplasarea cetăţenilor la ghişee.

El a precizat şi o măsură luată în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţii şi certificate.

„Valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă”, a explicat Dancă.

În plus, au fost modificate statutul poliţiştilor şi statutul militarilor, în sensul în care se întrerup concediile de odihnă, se sistează pensionările anticipate, iar detaşarea se face fără acordul angajatului. site news

Lasă un răspuns