Amenzi mai mari pentru românii care nu respectă izolarea și carantina!

Amenzi mai mari pentru românii care nu respectă izolarea și carantina.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a anunțat că a fost elaborat un proiect de  ordonanţă de urgenţă. Proiectul este pus deja în procedură de transparenţă decizională.

Amenzi mai mari pentru români

El prevede mărirea amenzilor pentru persoanele fizice care nu respectă măsurile stabilite prin ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă.

„Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1 din 1999, privind regimul stării de urgenţă. El este pus deja în procedură de transparenţă decizională”, a subliniat Bogdan Despescu.

„Această ordonanţă de urgenţă vine în completarea celei care a majorat pedepsele de ordin penal. Proiectul are ca principale prevederi următoarele lucruri. Amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc. Ele vor fi minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei. Faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent”, a subliniat Bogdan Despescu.

Se vor mări şi amenzile pentru persoanele juridice

El a adăugat că se vor mări şi amenzile pentru persoanele juridice care încalcă prevederile legale din perioada stării de urgenţă.

„Amenda minimă pentru persoanele juridice se măreşte de la 1.000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. La articolul referitor la sancţiuni se introduce un nou aliniat. Acesta prevede că în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare. Ele sunt cuprinse în ordonanţele militare. Respectiv confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate. Dar şi suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări”, a evidenţiat oficialul MAI. site news

Lasă un răspuns