Adrian Zukerman și Klaus Iohannis

Ambasadorul SUA în România, despre decizia CEDO: Drepturile fundamentale ale Laurei Kovesi au fost încălcate

Adrian Zukerman, ambasadorul SUA în România, face declarații despre decizia luată de CEDO  în cazul Laurei Kovesi și spune că această sentință „reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale”, confom unui comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Declarația lui Zukerman

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis azi (marți – n.red.) o decizie care subliniază din nou importanța deosebită a statului de drept într-o democrație. Fără posibilitatea de a apela la o justiție liberă și independentă nu există libertate sau proces democratic. Curtea a decis astăzi (amrți – n.red.) că Laura Codruța Kövesi a fost înlăturată pe nedrept de la conducerea DNA. Președintele Klaus Iohannis a salutat această decizie”, arată ambasadorul SUA în România.

Ambasadorul SUA este de acord cu Klaus Iohannis

Adrian Zuckerman spune că este de acord cu președintele Klaus Iohannis în privința faptului că drepturile fundamentale ale Laurei Kovesi au fost încălcate și „că accesul liber la justiție și libertatea de expresie sunt valori esențiale într-o societate democratică”.

„Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale. Statele Unite vor sprijini întotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale și statul de drept.

Câștigătoare a titlului Femeia Curajoasă a anului 2014 acordat de Ambasada SUA, iar acum Procuror Șef European, d-na Kövesi ilustrează valorile curajului, justiției și onoarei. Astăzi o felicităm din nou.

SUA vor continua să sprijine independența judecătorilor și a procurorilor în combaterea corupției folosind toate mijloacele aflate la dispoziție”, transmite sursa citată. site news

Lasă un răspuns