Alte trei cazuri confirmate, 35 de români infectați cu coronavirus UPDATE Apar și cazurile 36 – 38, în doar două ore, primul pacient în stare gravă

Bilanțul ajunge la 35 de persoane infectate cu COVID-19, după ce alte 3 cazuri au fost confirmate de autorități. Este vorba despre:

  • Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic
  • Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
  • Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare

La ora 14:30 a fost confirmat cel de-al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020. Dimineața, la 10:05. a fost confirmat încă un caz de COVID-19, în Iași. Bărbatul s-a întors în țară pe 2 martie, din Veneția, și a prezentat simptome două zile mai târziu, iar pe 10 martie a fost internat în spital.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31-lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iași, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Veneția în 2.03, este la Spitalul de Boli Infecțioase”, a transmis Grupul de Coordonare Stretegică.

Rezervistul MAI iresponsabil, principala sursă de infestare din Capitală

Ministerul de Interne a făcut, marţi, precizări cu privire la cazul bărbatului infectat cu coronavirus de la spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti. El are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP sector 4. În 5 martie, el a fost internat în spital, cu simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, însă le-a dezvoltat la trei zile de la internare.

Bărbatul declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării, când de fapt s-a întors în țară din Israel în data de 26 februarie. La momentul internării, pacientul numărul 17 a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni.

În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărțit mărțișoare în data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4. În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis, după ce pacientul numărul 17 a intrat în contact cu peste 120 de persoane.

Prima oară când s-a simțit rău și a mers la spital a fost în data de 3 martie. A doua zi a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, când a și fost internat. În seara zilei de 9 martie s-a stabilit că el are coronavirus și l-a răspândit altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă și nepotului.

Noi cazuri apărute în mai puţin de două ore

UPDATE Un bărbat din București în vârstă de 56 de ani a fost confirmat cu coronavirus. Omul a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020, iar ieri noapte a prezentat simptomele virusului ucigaș din China. Starea sa de sănătate s-a agravat. Acesta este internat în ATI la Spitalul Victor Babeș. Acesta este al 16-lea caz cu coronavirus din Capitală și cazul 36 la nivel național.

Numărul cazurilor de coronavirus din București se înmulțesc de la o oră la alta! Un bărbat de 47 de ani, care a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020 a fost depistat pozitiv cu coronavirus, după ce a prezentat simptome pe 06.03.2020. Este vorba despre un controlor aerian de la Romatsa, care este internat la Spitalul Victor Babeș. El este cazul numărul 37.

O femeie de 54 de ani, contact direct al fostului ofiter MAI internat la Spitalul Gerota, este a 38-a persoană infectată cu coronavirus din România.
site news

Lasă un răspuns