Alin Tișe, președintele CJ Cluj, le dă un job celor doi brutari din Sri Lanka

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că se gândește să îi contacteze pe cei doi brutari din Sri Lanka, angajați în Ditrău, pentru a le da un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate instituției locale. El a făcut anunțul după ce angajatorul a anunțat că îi scoate din producție.

 Alin Tișe dezaprobă rasismul 

Într-o postare  pe pagina sa de Facebook, Alin Tișe spune că dezbinarea, rasismul sau xenofobia nu sunt caracteristicile acestui neam. El afirmă că nu este de acord cu situația creată în Ditrău, județul Harghita, unde tot satul este împotriva celor doi brutari din Sri Lanka.

Citește și Profit premiat pentru Alin Tise cat a castigat dupa constructia-blocului din centrul Clujului


„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Cluj – societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a scris Tișe în postare.

Românii, un popor tolerant


Alin Tișe susține că unicitatea românilor rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur, valori care au fost mereu respectate.

Citește și Sefa-FMI anunta noua criza economica

„Nu am putea fi altfel”, a declarat președintele CJ Cluj.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi l-a criticat pe patronul brutăriei din Ditrău care a spus că îi scoate pe cei doi din producție și le-a făcut brutarilor din Sri Lanka oferta de a-i angaja la firma sa. „Cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale, îi pun șef de producție”, a spus el. Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă , la Căminul Cultural din Ditrau, la o manifestare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor. site news

Lasă un răspuns