Alin Petrache a decis: ”Campionatele de rugby încep în septembrie. Echipele noastre nu au puterea financiară să se antreneze acum”…

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, pare un om hotărât, poate printre puținii oameni de sport care nu se joacă cu așteptările oamenilor, luînd în calcul pericolul de îmbolnăvire cu COVID-19. ”Suntem prima Fderație care și-a făcut un parcurs de reintrare în activitate și care l-a depus pe masa Ministerului Sportului. Da, putem să ne antrenăm, dar competițiile le vom începe în septembrie. Ar vrea și echipele de rugby să se antreneze în grupuri de câte doi-trei, cu distanțare social, dar nu avem voie să intrăm în bazele noastre sportive.

La fotbal se poate intra în cantonament, un fel de izolare, unde nu iese nimeni de-acolo, având toate condițiile asigurate. La rugby nu sunt bani, nici la baschet, nici la handbal, n-avem puterea financiară. Eu vreau să bag în cantonament, pe banii Federației, un lot de 6- de persoane, câte 10 jucători de la echipele din CEC Bank. Îl consider lotul national și pot face asta, cred că este o soluție perfecta. Nu vrem să înghețăm campionatele noastre, începem undeva în septembrie și le terminăm până la sfârșitul anului. Din 2021 o să începem campionatul în primăvară și p să-l terminăm toamna târziu”, a declarat președintele Federației de Rugby, Alin Petrache, pentru media românească.

Lasă un răspuns