Aliat al lui Trump, condamnat la închisoare, după ce a mințit în privința e-mail-urilor sustrase de hackeri ruşi

Aliat al lui Trump, condamnat la închisoare. Roger Stone a fost condamnat, joi, la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru mărturie mincinoasă în Congres.

Aliat al lui Trump, condamnat la închisoare

De asemenea, Stone va plăti o amendă de 20.000 de dolari şi va face muncă în folosul comunităţii.

Stone a fost găsit vinovat, în noiembrie 2019, de mărturie mincinoasă şi de obstrucţionarea anchetei Congresului privind presupusa colaborare cu Rusia.

Roger Stone, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat că a minţit în legătură cu eforturile echipei de campanie electorală a lui Donald Trump din anul 2016 de a găsi elemente compromiţătoare în emailuri sustrase de hackeri ruşi din serverele Partidului Democrat, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Citește și Doi polițiști au renunțat la cina romantică pentru a prinde un hoț

„Nu a fost inculpat pentru apărarea preşedintelui. A fost inculpat pentru acoperirea acţiunilor preşedintelui. Adevărul există, adevărul contează încă”, a spus judecătorul Amy Berman Jackson, potrivit agenţiei Reuters.

Fostul consilier al președintelui american nu a avut o reacție imediată când și-a auzit sentința. Mai târziu, el a ieșit din tribunal și s-a îndreptat spre o mulțime de oameni care așteptau lângă clădire și care scanda ori “Lock him up” (Închideți-l) sau „Pardon Roger Stone.” (Iertați-l pe Roger Stone).

Roger Stone a fost găsit vinovat în noiembrie de toate cele capete de acuzare, printre acestea numărându-se că a mințit în față Congresului, a încercat să influențeze martorii și a obstrucționat Congresul cu privire la anchetă pe care o desfășura în legătură cu colaborarea dintre stafful de campanie al candidatului Trump și ruși în alegerile din 2016.

Trump sare în apărarea aliatului său

Condamnarea vine în ciuda opoziției președintelui Donald Trump, care și-a aparat apropiatul și ale cărui acțiuni în favoarea acestuia au dus la o adevărat revoltă în Departamentul de Justiție.

Trump s-a pronunțat pe twitter și a denunțat „greșelile din justiție”, cu privire la recomandarea inițială a procurorilor ca Stone să primească cel puțin șapte ani de închisoare. În urmă acestor critici, Procurorul General al SUA, William Barr, a renunțat la această solicitare, ceea ce i-a făcut pe procurorii care se ocupau de caz să renunțe la acesta. site news

Lasă un răspuns