Alianță PNL-USR-PLUS-PMP pentru „cucerirea” tuturor primăriilor din Capitală

Alianță PNL-USR-PLUS-PMP la toate primăriile din Capitală, este dezvăluirea făcută duminică de Nicușor Dan. Nicușor Dan, candidatul independent la primăria Capitalei, susține că prima susținere a venit din partea organizației USR București. Ea a fost urmată de o susținere PMP și a culminat cu susținerea PNL.

Alianță a partidelor de dreapta

”Cel mai important este că ceea ce spuneam în urmă cu un an când am intrat în competiția asta că ar fi bine ca opoziția la Gabriela Firea și PSD să aibă candidat unic. Dat fiind că vom avea un singur tur, acest lucru s-a întâmplat.

Mai întâi a fost un sprijin al USR, a fost un vot în organizația USR București. A fost o susținere aproape formal/informală a PMP . Apoi a venit anunțul de joi al lui Ludovic Orban care a propus PNL să susțină candidatura mea independentă. Acest anunț a simplificat problema. Am vorbit cu Vlad Voiculescu. Violeta Alexandru a făcut această propunere.

Urmează ca în săptămâna în care urmează să existe discuții între PNL, USR-PLUS și PMP. Să vedem dacă se ajunge la o formulă comună”, a spus Nicușor Dan.

Alianța nu va fi extinsă la nivel național

Întrebat de analistul Bogdan Chriieac despre posibilitatea ca această alianță să fie extinsă la nivel național în vederea alegerilor parlamentare, Nicușor Dan spune că pentru moment nu este luată în calcul o astfel de variantă.

Citește și: Premieră pe scena politică, USR-PLUS si PNL au dat mâna pentru alegeri locale: Să oprim” teleormanizarea

„Eu nu cunosc astfel de discuții. Răspunsul meu, din informatiile pe care le am, este mai degrabă negativ pentru o alianță la nivel național. La București, situația specifică a Capitalei a făcut ca la poziția cea mai importantă, cea de primar general să existe un singur candidat,” a spus Nicușor Dan, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu. site news

Lasă un răspuns