Alexandru Dedu crede că Federația de Handbal este un SRL ce-i poartă numele!

Este absolut incredibil, președintele Alexandru Dedu crede și acum, după aproape două mandate, că Federația de Handbal este a lui, că el decide în orice problemă, că el dă linia și lui i se cuvin toate laudele. Sigur, într-un fel are dreptate și federalul, pentru că nimeni din Consiliul de Administrație, sau aproape nimeni, n-a ieșit vreodată în presă să-l contreze, iar în ședințele prezidate de Dedu se aude musca, toți tac mâlc. Sunt de acord și cu această atitudine, pentru că mulți dintre cocoșați nu au ce căuta într-un consiliu de conducere, nu că i-ar dezavantaja fizicul, dar nu se pricep la analize, nu știu să facă strategii de viitor, nu lucrează pentru handbalul românesc, mai bine zis, ci doar pentru propriile interese – și le merge bine, de aproape opt ani, de când sunt pe fotoliiile Federației, le-a înflorit casa, bugetele personale s-au mărit, copiii s-au căsătorit, sunt la casele lor, deci handbalul i-a făcut pe toți oameni!

Comisia Tehnică n-a avut habar nici de Ambros, nici de Pascual și nici de  Ryde…

… Ultimele evenimente, cele referitoare la antrenorul naționalei de senioare, Tomas Ryde, ne demonstrează, o data în plus, că Federația de Handbal este feuda lui Dedu. Comisia Tehnică a votat pentru demiterea suedezului, dar această Comisie nu era îndreptățită să facă asta, pentru că nu ea l-a înscăunat pe Ryde, ci însuși Dedu, cu de la sine putere, așa cum a făcut și cu Ambros, și cu Pascual. El i-a numit, el a făcut contractele, el a negociat salariile, iar Consiliul de Administrație n-a știut nimic, n-a participat la nicio numire sau negociere, cu atât mai puțin Comisia Tehnică!

Dedu și Ambros

În timpul Mondialului japonez, după victoria tricolorelor împotriva Ungariei, Dedu declara răspicat: „Eu îl doresc pe Ryde şi pentru Jocurile Olimpice”, ați prins formularea cu eu, adică totul se face cum vrea el, cum spune el. Mai mult, după ce Comisia Tehnică l-a trădat, și a propus demiterea selecționerului (au fost și câțiva antrenori care au votat după chipul și asemănarea lui Dedu, dar au fost prea puțini…), președintele a ieșit iarăși cu declarații pentru presă, care sunau ca directivele unui patron în toată regula: „Începând de azi, Tomas Ryde nu mai este antrenorul echipei naţionale şi vreau să mă folosesc de această ocazie pentru a-i mulţumi pentru tot ce a făcut pentru handbalul românesc în cele două mandate. Şi vreau să le spun tuturor că, în opinia mea… rezultatul de la campionatul mondial, ieşirea din grupă, este unul meritoriu în această realitate. Au fost nominalizaţi patru antrenori pentru a-l înlocui pe Tomas Ryde, oameni cu care o să iau legătura în următoarele zile ”..

… „Noul antrenor trebuie să îndeplinească toate condițiile regulamentare, trebuie să fie master coach sau cursant master coach. Mi-aș dori ca noul antrenor să fie liber de contract sau să devină liber de contract… Chiar dacă aș avea o preferință în legătură cu viitorul selecționer, nu o voi face publică”…

Deci el îl dorea pe suedez și pentru Jocurile Olimpice, dar după ce s-a propus demiterea, tot Dedu, în nume personal, i-a mulțumit lui Ryde, tot el considera că rezultatul de la Mondialul japonez este bun. În ceea ce-l privește pe noul ales, Dedu vrea ca viitorul antrenor să aibă Master Coach și să fie liber de contract”…

Dictatura lui Dedu – EU!

Observați că totul se reduce la persoana întâi, adică Eu vreau, Eu doresc, Eu propun, Eu am opinia asta – dictatură în toată regula, poate chiar și umilință pentru toți ceilalți membri ai Consiliului de Administrație, pe care Dedu nu-i bagă deloc în seamă!

Dedu și Pascual

Și încă ceva, Dedu n-a avut nicio impunere față de antrenorii străini, Ambros sau Pascual, iar contractele cu aceștia au fost extrem de permisive, ca dovadă că amândoi au părăsit cele două naționale, și cea feminină, și cea masculină, exact la jumătatea înțelegerii oficiale, fără nicio sancțiune pecuniară. Ca și în cazul lui Ryde, care singur a spus că are contract până în august, 2020, adică după Jocurile Olimpice din Japonia, fără să ne spună dacă a avut sau nu vreun obiectiv pentru Mondialul Japonez.

Membrii Consiliului de Administrație trebuie să-l aducă pe Dedu cu picioarele pe pământ…

Cineva trebuie să-l aducă cu picioarele pe pământ, pe președintele Federației Române de Handbal, să elimine din vocabular acest obsesiv eu, atunci când vorbește de Federație și de handbalul românesc. Trebuie să înțeleagă că nu el conduce sportul cu mingea mică în România, ci Adunarea Generală și Consiliul de Administrație, care-l mandatează să facă anumite misiuni, în folosul handbalului. De altfel, totul este scris în statutele și regulamentele federale, care nu sunt respectate, firește!  

Lasă un răspuns