Alertă meteo ANM. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 31 de județe

Săptămâna începe cu o alertă cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 31 de județe. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Cod galben în aproape toată țara

Conform ANM, de luni ora 10:00, până marți ora 10:00, în zonele de deal și de munte, precum și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, scrie Mediafax.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În sudul țării va fi caniculă

Disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În sudul Olteniei, atmosfera va fi caniculară, vor fi 36 de grade Celsius.

Vremea va fi foarte caldă și în zilele următoare, iar disconfortul termic va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în regiunile sudice și sud-estice.

Marți, 30 iunie, vor fi și perioade cu ploi de vară în nord, centru, est și sud-est, miercuri doar pe la munte, iar joi și în vest, nord-vest.

În Capitală, maxima va fi de până la 35 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va fi apropiat de pragul critic de 80 de unități.

Spre seară vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului. site news

Lasă un răspuns