Spitalul Floreasca are doar 10 costume de protecție pentru personalul medical

Alertă maximă la spitalul MAI din București, după ce un pacient a fost depistat cu coronavirus

Alertă maximă este la spitalul MAI din București. O anchetă epidemiologică se desfăşoară la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, unde a fost internat iniţial cel de-al 17-lea caz de coronavirus din România. Este vorba de un bărbat de 60 de ani.

Alertă maximă la spitalul MAI din București

Bărbatul diagnosticat luni seară cu coronavirus a fost internat în 5 martie cu simptome diferite de cele ale pacienţilor infectaţi. Iar testul i s-a făcut câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară agresivă.

Citește și: Parlamentul European, la un pas să sisteze activitatea din cauza coronavirusului

„Bărbatul a fost internat (n.r. – la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti) în data de 5 martie a.c.. El avea o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă. Acest fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI. Are vârsta de 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Alertă şi măsuri luate la spital

  Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unităţii medicale au fost dispuse o serie de măsuri. Astfel, a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi, în special din rândul personalului spitalului. A fost dispusă restricţionarea accesului în spital, dar şi ieşirea persoanelor aflate în unitatea medicală. În funcție de ancheta epidemiologică, vor demara testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani. Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu. Ele vor fi şi sub supraveghere medicală.  

Un nou caz de infecţie cu coronavirus la Buzău

Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti. De asemenea, în cursul zilei de luni, a fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău. Ea a sunat la 112 duminică, după ce a manifestat stare febrilă, greaţă, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanţă, de la domiciliu, cu izoleta. Ea a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în locul special amenajat pentru astfel de situaţii.  

„Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ. Fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în ţară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. site news

Lasă un răspuns