Alertă în București! Un bărbat a fost prins într-un autobuz STB, cu simptome de COVID-19

Un bărbat care s-a întors din Roma, în urmă cu două zile, a fost depistat într-un autobuz al STB, linia 104, nerespectând izolarea la domiciliu, relatează Mediafax. El acuza febră, tuse, dar şi ameţeli, simptome specifice infectării cu COVID-19. Bărbatul are deschis pe numele său un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii de la Sectorul 3 au deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care este pedepsită cu pedeapsa de până la doi ani de închisoare.

Ce măsuri ia Firea cu parcul auto STB

Gestul făcut de bărbatul din Italia vine chiar în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va reduce parcul auto al STB, la început cu 25% din capacitate:

„Am luat și noi un set de măsuri, care derivă din textul situației de urgență și a măsurilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Trebuie să restructurăm parcul auto.

Trebuie să îi protejăm pe călători, care în aceste zile sunt din ce în ce mai puțini. Trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto, astfel încât să mai avem șoferi. De mâine dimineață reducem parcul auto, dar nu e o problemă, că oricum am avut mai puțini călători. Facem dezinfecții măcar o dată pe zi.”

Un alt bărbat are dosar penal

Și bărbatul care a venit cu avionul de la Madrid are dosar panal. El a călătorit cu avionul alături de alţi 60 de pasageri. Bărbatul avea chiar şi un certificat eliberat de autorităţile medicale din Spania care atesta infecţia cu COVID-19 şi care îl obliga să rămână în carantină în acea ţară.

Până în prezent, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolării, conform HG 857/2011, art. 30, lit H.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate de către inspectorii sanitari din Neamț și Hunedoara, câte 12 amenzi în fiecare dintre aceste județe, cu valoare de 210 000 lei (NT) respectiv 134 000 lei (HD).

Reamintim că, în cazul în care o persoană călătorește într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc roșie/galbenă, la revenirea în țară rămâne obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia. site news

Lasă un răspuns