unsplash

Alertă de ciumă bubonică în China

Un avertisment cu privire la ciuma bubonică a fost emis de autoritățile chineze care au şi interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică, scrie The New Daily.

Boala este cunoscută și sub numele de Moartea Neagră a Evului Mediu, este foarte infecţioasă şi deseori răspândită de purici.

Alerta a fost lansată la o zi după ce un spital a raportat cazul unui pacient care a testat pozitiv pentru această boală, conform Mediafax.

Astfel, vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite această boală au fost interzise de Comitetul de sănătate al oraşului Bayan Nur.

Populaţiei i se cere de asemenea să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă.

În China sunt destul de des întâlnite cazurile de ciumă bubonică, dar focarele au devenit tot mai rare.

În perioada 2009 – 2018, China a raportat 26 de cazuri şi 11 decese.

În februarie, tot în China, s-a interzis comerțul și consumul de animale sălbatice, o practică suspectată de propagarea noului coronavirus. Circa 10 milioane de câini erau uciși anual în China pentru carnea lor. site news

Lasă un răspuns