Alegerile, motiv de supărare pentru polițiști

Polițiștii solicită să fie plătiți la fel ca membrii comisiilor care supraveghează alegerile în zilele în care au loc tururile de scrutin. Ei sunt nemulțumiți de faptul că primesc doar 17 de lei pentru mâncare, apă și cafea , pentru o zi în care lucrează 14 ore .

Vicepreședintele Europol solicită modificarea legii, astfel încât și polițiștii să fie plătiți la fel ca membrii comisiilor. Președintele Sindicatului Polițiștilor Dolj, Elvis Măceșanu, a afirmat că suma primită de polițiștii care supraveghează secțiile de vot este „o bătaie de joc care se menține de ani de zile”.

„Noi suntem paznici la urne, că așa cred domnii comandanți. Polițiștii au lucrat în schimburi de câte 12 ore, cu drum pierdut de la secție și până la secție, cam 14 ore în fiecare pe zi. Banii o să îi primească atunci când se decontează ordinele. Din banii ăștia un polițist aflat în misiune trebuie să mănânce, să bea și să își mai cumpere și țigări, dacă mai poate”, a spus președintele Sindicatului Polițiștilor Dolj.

Polițiștii sunt nemulțumiți că ei primesc banii în termen de 60 de zile în timp ce membrii comisiilor de votare sunt plătiți în aceeași zi pentru activitate.

Potrivit liderilor Sindicatului Europol, nemulţumirile poliţiştilor au ajuns în atenția ministrului de Interne.

„Membrii secțiilor de votare primesc între 190 şi 380 de lei pe zi lucrată și au primit banii în ziua în care au fost efectiv acolo. (… ) Am făcut o sesizare către ministru, o adresă prin care am adus la cunoștință toate aceste nereguli, în sensul în care am solicitat să își însușească o propunere de modificare legislativă (…) privind alegerile prezidențiale. Şi personalul MAI care e implicat în procesul electoral cu pază secțiilor de votare, al voturilor și a tot ceea ce înseamnă măsuri de ordine pe perioada alegerilor prezidențiale să fie remunerat conform sumelor pe care le primesc și ceilalți membri ai comisiilor din secțiile de votare”, a declarat vicepreședintele Europol, Gabriel Gîrniță. Sindicaliştii din poliţie spun că în perioada alegerilor, poliţiştii, jandarmii şi pompierii au avut misiuni între 12 şi 24 de ore și vor primi 17 lei.

Lasă un răspuns