facebook

Alegeri prezidențiale SUA: Joseph Biden a ales-o pe Kamala Harris candidat la funcţia de vicepreşedinte

Candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA și fost vicepreşedinte american Joseph Biden, a anunţat, marţi seară, că va candida în tandem cu senatoarea Kamala Harris în scrutinul prezidenţial programat în noiembrie.

„O ştire puternică: Am ales-o pe Kamala Harris colegă în scrutinul prezidenţial. Împreună cu voi, îl vom învinge pe Donald Trump”, a declarat Joseph Biden.

„Am decis că cea mai bună persoană care mă poate ajuta să lupt cu Donald Trump şi Mike Pence şi să conduc această naţiune începând din ianuarie 2021 este Kamala Harris”, a afirmat Joseph Biden.

Senatoarea Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, este prima femeie de culoare şi prima persoană de origine indiană nominalizată pentru un scrutin prezidenţial de către un partid major din SUA și a fost unul dintre adversarii lui Joe Biden în scrutinul pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA. După ce l-a criticat în scrutinul intern, Kamala Harris a devenit o susţinătoare puternică a lui Joe Biden şi o activistă pentru justiţie rasială după moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliţişti.

Joseph Biden menţine un avans de 10% în raport cu preşedintele Donald Trump. Potrivit unui sondaj efectuat la nivel naţional de Universitatea Monmouth, Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump are o popularitate de 41%.

Totodată, șeful serviciilor de informaţii americane consideră că ruşii încearcă să-l denigreze pe Joe Biden şi să-l sprijine pe Trump. William Evanina, directorul NCSC, spune că nici China nu îşi doreşte ca Trump să fie reales, iar Iranul ar dori „să slăbească instituţiile democratice americane”. site news

Lasă un răspuns