Alegeri anticipate, când vor avea loc. Raluca Turcan a anunțat data

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână.

Raluca Turcan, detalii despre alegerile anticipate

„Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri.

Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână”, a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV.

Citește ce gafă monumentală a făcut Raluca Turcan

Raluca Turcan a exclus posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm”, a spus Turcan. site news

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit, sâmbătă, despre existența unui context politic extrem de favorabil PNL, care trebuie utilizat pentru a obține cât mai multe primării, dar și o majoritate confortabilă în Parlament, la alegerile din acest an.

  • „am luat măsura cea mai fermă pentru alegerea primarilor în II tururi, să dăm primarul prin reprezentare și legitimitate;
  • am intrat în plin proces de declanșare a anticipatelor, pregătim angajări de răspundere care rezolvă problemele țării. Dacă ne vor împiedica prin moțiune să le rezolvăm, mergem direct la anticipate.
  • Vrem să deblocăm Parlamentul de frăția șmecheriei și imposturii, să-l facem să lucreze.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Lasă un răspuns