ALDE, complet debusolat fără Daniel Chiţoiu, își unește forțele cu Ponta. Manevră anti-Guvern

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că va depune, alături de Pro România, un amendament la proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi asumat de Guvern, prin care preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de consilierii judeţeni.

„Noi vom depune, am discutat şi cu Pro România, amendament la legea privitoare la asumarea răspunderii pe care a depus-o Guvernul, prin care preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de către consilierii judeţeni.

Nu văd de ce acum am discuta de alegerea primarilor în două tururi şi nu am putea să introducem şi acest amendament”, a afirmat liderul ALDE, după şedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a partidului.  

Tăriceanu a adăugat apoi că relaţia sa cu premierul Ludovic Orban nu este influenţată de afirmaţiile lui Rareş Bogdan şi i-a recomandat acestuia să vină în Parlament pentru dezbaterea „unor subiecte mari”, precum pensiile speciale.

Liderul ALDE, mesaj dur pentru USR

Totodată, liderul ALDE le-a transmis „ciudăţeilor ăştia de la USR” să devină mai înţelepţi şi să renunţe la populism.  

„Am aceeaşi disponibilitate de a discuta subiecte politice importante cu oricare dintre partidele din Parlament. (…) Şi cu PNL şi în egală măsură şi cu PSD şi cu Pro România. Nu evit nicio discuţie. Şi cu Kelemen Hunor discut.

Sunt mai ciudăţei ăştia de la USR. Cu timpul o să înţeleagă, o să mai înveţe, devin mai înţelepţi, le trec zăpăcelile şi populismul şi sper să le treacă, pentru că este cel mai mare păcat al politicii din România în momentul de faţă”, a adăugat Tăriceanu.

ALDE, complet debusolat fără Daniel Chiţoiu

ALDE şi-a pierdut complet busola după ce secretarul general Daniel Chiţoiu a părăsit scena politică pe uşa din dos, ca urmare a accidentului în care şi-au pierdut viaţa două persoane.

Vezi și Primar ALDE, condiții ȘOC pentru cuplurile care vor copii. Declarații naziste, tratate cu „fundul”

Chiţoiu, unul dintre cei mai influenţi politicieni în zona de energie, gestiona relaţia dintre conducere şi aleşii locali, dar şi finanţele partidului, fiind unul dintre „locotenenţii“ lui Călin Popescu Tăriceanu. Acum, Chiţoiu e preocupat să scape de puşcărie, nu de viitorul său politic.

În cazul în care vor avea loc alegeri anicipate, Ludovic Orban este dispus să le ofere celor din ALDE o mână de locuri eligibile pentru Parlament, dar şi câteva funcţii în eşalonul doi al puterii, PNL având prima şansă de a guverna în următorii patru ani. site news

Lasă un răspuns