ALDE anunță pe Facebook că nu votează moțiunea de cenzură

ALDE nu va vota moțiunea de cenzură a PSD. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

El a reafirmat faptul că partidul său, fost partener de guvernare al PSD, nu va vota moțiunea de cenzură depusă de social – democrați la adresa Guvernului Orban

Cititi de ce Tariceanu-tine-lectii-de-guvernare si il ataca pe-Ludovic-Orban

Tăriceanu spune că are două motive mari, unul fiind susținerea alegerii primarilor în două tururi .

ALDE nu votează moțiunea de cenzură a PSD 

„ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD!

Nu o să o votăm din două motive:

1) ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur.

2) Sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru că acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic.

Aflati ce lider-psd este -in-razboi-cu-partidul-lui-tariceanu-

Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu. site news

Lasă un răspuns