Close up of a Doctor making a vaccination in the shoulder of patient

Alarmă în Tulcea! Ce vaccin lipsește

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat Direcției de Sănătate din Brăila să îi transfere gratuit  600 de doze de vaccin pentru difterie, drept măsură de prevenție în contextul situaţiei epidemiologice din Ucraina, unde, în ultimele două luni, au fost înregistrate zeci de cazuri de difterie.

„În depozitul DSP nu există, în momentul de faţă, nicio doză de vaccin pentru difterie şi am solicitat transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de la DSP Brăila, pentru că acestea să fie distribuite către medicii de familie. Este o măsură de precauţie”, a declarat, directorul DSP, Mihaela Nicolau.Aceasta a mai declarat că părinţii copiilor care trebuie să fie vaccinaţi au reacționat pozitiv la apelul medicilor de familie privitor la vaccinare.

„Având în vedere că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie de 30 de ani, am reamintit medicilor de familie definiţia de caz şi problemele de sănătate speciale conexe care trebuie să facă obiectul supravegherii epidemiologice”, a menţionat directorul DSP.
Difteria este o boală cu transmitere pe cale aerogenă, iar vaccinarea este singură metodă de prevenire a apariţiei ei.

Lasă un răspuns