Al treilea parlamentar depistat cu COVID-19. Este deputat PNL și susține că nu a luat contact cu Chițac

Al treilea parlamentar confirmat cu coronavirus este deputatul liberal de Constanța, Mircea Banias, a anunțat, luni seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Parlamentarul constănțean susține că nu a luat contact cu Vergil Chițac și nu a participat la reuniunile politice unde s-a aflat și senatorul, iar Grupul de Comunicare Strategică susține că Banias este asimptomatic.

Singurul parlamentar confirmat pozitiv în urma testelor efectuate

Mircea Banias (ex-ALDE) este singurul parlamentar confirmat pozitiv în urma testelor efectuate după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus.

„În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților”, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

GCS recomandă tuturor persoanelor care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile.

Vergil Chițac a infectat mai mulți apropiați și colegi de partid cu care s-a întâlnit, el nefiind în autoizolare după întoarcerea de la un eveniment din Bruxelles. 

Lasă un răspuns