Al șaselea român cu coronavirus s-a dus în Italia ca să facă chimioterapie și s-a întors infectat cu COVID-19

Cel de-al şaselea român diagnosticat cu coronavirus este un bărbat de 71 de ani, din comuna Mălini, judeţul Suceava. El ar fi fost în Italia ca să facă chimioterapie.

Al șaselea român cu coronavirus s-a dus în Italia ca să facă chimioterapie și s-a întors infectat cu COVID-19

Pacientul în vârstă de 71 de ani ani a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava în cursul zilei de marţi, 3 martie. Vecinii săi spun că se simţea rău şi din acest motiv soţia a sunat la 112. Bolnavul a fost internat în secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Suceava, de unde a fost trasferat miercuri, 4 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Surse neoficiale susţin că, între alte afecţiuni, el suferă de cancer şi a fost în Italia la un tratament. Aşa cum cere procedura, zona în care a fost parcată ambulanţa pentru victime multiple, cu care s-a făcut transferul pacientului, a fost delimitată de angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Pacientul a fost pus într-o izoletă, după care a fost preluat de paramedicii îmbrăcaţi în echipamente de protecţie.

Șefii din sănătate refuză să facă declarații

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, şi medicul epidemiolog al instituţiei de sănătate publică au refuzat să facă declaraţii pe tema primului pacient din judeţul Suceava diagnosticat cu coronavirus.

Citește și Economiile Italiei și Franței, lovite puternic de epidemia de coronavirus

În cursul zilei de miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a informat că în România sunt şase cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a anunţat că accesul vizitatorilor în unitatea medicală este interzis, începând de miercuri. site news

Lasă un răspuns