Agresorul lui Voiculescu, descoperit de polițiști

Bărbatul care l-a lovit în cap cu o cârjă pe Gelu Voican Voiculescu a fost identificat. El urmează să fie audiat de polițiști. Gelu Voican Voiculescu a depus plângere împotriva lui, anunță Poliția Capitalei.

Jandarmeria anunțase anterior că îl caută pe bărbatul care l-a agresat pe fostul demnitar judecat în Dosarul Revoluției pentru crime împotriva umanității, alături de Ion Iliescu. Jandarmii precizau că bărbatul are în jur de 65 de ani, nefiind cunoscut cu antecedente la adunările publice.

„Persoana vătămată a formulat plângere împotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani și urmează să fie audiat”, potrivit Poliției Capitalei.

Cercetările sunt făcute de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând să fie sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material.

Autoritățile au intrat în alertă sâmbătă, după ce un bărbat l-a lovit în cap cu o cârjă pe Gelu Voican Voiculescu, acesta începand să sângereze.

Jandarmeria Capitalei anunțase anterior că îl caută, în continuare, pe cel care l-a lovit cu un baston în cap pe Gelu Voican Voiculescu, precizând că agresorul are circa 65 de ani.

„Acțiunea de lovire a fost constatată după ce persoană agresată a fost izolată și a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona. În urmă vizionării filmărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Semnalmentele au fost transmise forțelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului. De asemenea, filmările efectuate la fața locului au fost puse la dispoziția organelor de cercetare”, menționează reprezentanții Jandarmeriei București.

Jandarmeria a trimis o poză a bărbatului care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu, pentru ca el să fie identificat cât mai repede.

La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului, fiind necesară intervenția forțelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, menționa sursa citată.

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu a venit, sâmbătă, în Piața Universității, locul unde se desfășura un eveniment de comemorare a eroilor Revoluției, el fiind huiduit de oamenii prezenți la manifestație, aceștia strigând: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?”.

Voican Voiculescu a fost lovit cu un baston în cap și a început să sângereze.

.Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii. Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat site news.

Lasă un răspuns