Afară e vopsit gardu’ – însă relațiile dintre Firea și Szabo rămân tensionate!

Începutul acestui an, în sportul românesc, este marcat de ceea ce se întâmplă la CSM București. Nu sunt vești bune, nici pe departe, pentru că, spune un proverb românesc, atunci când semeni vânt, culegi furtună, ce altceva? Directoarea clubului, Gabriela Szabo, a lăsat clubul de izbeliște, în luna decembrie a lui 2019, adică n-a dat salarii la angajați, n-a făcut niciun clasament al celor mai buni sportivi, n-a făcut nicio premiere, de final de an, dar ea a plecat în concediu, întorcându-se în ianuarie 2020.

Se teme Firea de Szabo?

Firesc, angajații s-au revoltat, iar zvonurile au ajuns până la Gabriela Firea, primarul Capitalei, cea care asigură finanțarea clubului bucureștean. Presa a scris că Firea s-a supărat pe Szabo și că dorește ca aceasta să-și dea demisia. În ultima ședință de la Primărie, pe această temă, la care Szabo n-a fost chemată, se spune că Firea a tunat și a fulgerat, arătând că este total nemulțumită de managementul prost a lui Szabo. Surse care au participat la acea ședință, au lăsat să se înțeleagă că sunt tensiuni mari, între cele două, dar, culmea, la finalul întâlnirii, cu oamenii care răspund de club, Firea a fost sfătuită să dea presei un comunicat, prin care să asigure mass media că nu intenționează să o demită pe Gabriela Szabo.

Handbalistele au memoriile pregătite, sunt de trei luni fără salarii!

Nu știm ce să mai credem – Firea nu trebuie să se joace cu banii bucureștenilor, cu imaginea sportului în Capitală, pentru că va pierde mult, la capitolul popularitate și alegerile locale bat la ușă. ”Ne-am săturat și noi de Szabo, este o liniște de mormânt în club, nimeni nu se mai gândește la performanță, nimeni nu mai face planuri de viitor, pentru că tuturor ne este teamă că în curând clubul își va închide definitiv porțile. Și spun că avem mari probleme și la handbalul feminin, pentru că la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lui februarie se fac trei luni de când Neagu, Mork și Lekic nu sunt plătite. Am înțeles că există rumoare printre fete, că unele au deja memoriile pregătite, pentru Federația de Handbal, mai ales după episodul cu Slatina, când echipa s-a deplasat la meci chiar în ziua partidei, cu un autobuz sau autocar, nu știu exact. S-au sculat de la 4 dimineața, au plecat la 6, pentru că la 11 era partida – așa este tratată o echipă câștigătoare de Liga Campionilor, multiplă campioană națională, în care se află și cea mai bună handbalistă din lume, mă refer la Cristina Neagu! Dacă Szabo nu vrea să plece de bună voie, să-i facă Firea o evaluare a activității, că zboară sigur, așa cum l-a dat și pe doctorul Beuran afară, de la Spitalul Floreasca”, ne spuneau câțiva angajați ai clubului bucureștean.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume

Ultima oră:

Unul din directorii adjuncți, Iulian Pîslaru, a dat clubul în judecată, a doua oară (Dosar 33494/32019), pentru faptul că nu a fost repus în drepturi în totalitate, așa cum suna sentința Tribunalului, după primul proces. Gabriela Szabo îl eliminase pe Pîslaru din club, la câteva luni de la instalarea sa ca directoare. Vom reveni cu amănunte…

Iulian Pîslaru, încă un proces cu CSM București!

Lasă un răspuns