Afacere cu teren prin firme off-shore, în spate este un celebru liberal

Ahasy Investment SRL este o necunoscută companie deținută de un offshore din Canada. Aceast ar putea perfecta însă una dintre cele mai mari tranzacții cu terenuri agricole ale anului. Confrom informațiilor Ministerului Agriculturii, firma a scos la vânzare două loturi de teren arabil de aproximativ 100 de hectare. Fiecare parcela are câte 50 de hectarei amplasate în localitatea Trivalea Moșteni din județul Teleorman.

În spatele tranzacției ar sta liberalul Vlad Moisescu

Compania cere 6.000 de euro pentru un hectar, ceea ce înseamnă că tranzacția s-ar putea perfecta pentru suma de 600.000 de euro. Conform datelor furnizate de către Termene.ro, Ahasy Investment Company, este inactivă fiscal din data de 7 noiembrie anul curent. Firma are cod CAEN cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale Societatea este controlată de Ahasy INC, un offshore din Canada. Aceeași firmă controlează și o treime din acțiunile Medilab Medical Senter SRL. Până în februarie 2018, societatea s-a numit Mona Trading Co și a fost înființată în 1993. Potrivit ziarului Puterea compania e deținută de fostul deputat și trezorier PNL Vlad Moisescu. Acesta a fost șef al Cancelariei Guvernului în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Firma a intrat pe pierderi după anchetarea lui Moisescu

Compania a raportat în 2018, conform datelor Ministerului de Finanțe, o cifră de afaceri netă de peste 45,8 mii de lei și pierderi de 171,6 mii de lei, Este o cădere bruscă față de anul anterior când rulajele companiei au fost de 13,6 milioane de lei. Situația este explicabilă prin faptul că Moisescu a fost confruntat cu o anchetă DNA. El a fost reținut, apoi pus sub control judiciar într-un dosar legat de firma Romprest și Primăria Sectorului 1. În 2018, cea mai importantă tranzacție cu teren arabil s-a cifrat la aproximativ 670.000 de euro, cumpărător fiind producătorul de cereale Agroserv Trading controlat de familia Caraman. Moisescu întregește lotul liberalilor celebri anchetați de DNA pentru afaceri necurate care s-a retras din politică.

Lasă un răspuns