sursa: Google

Acuzaţii grave la adresa Serviciului de Ambulanţă după ce o fetiță de 12 ani murit intoxicată

Tragedie în judeţul Vâlcea. O fetiţă de 12 ani din comuna Bărbăteşti a murit joi dimineaţa, cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon. Primarul localităţii face acuzaţii grave la adresa personalului medical de pe ambulanță, care nu ar fi intervenit pentru salvarea copilei.

Incidentul a avut loc miercuri seara. La locuința fetiţei a fost chemată o ambulanţă, care a transportat la spital mama copilei și pe fratele ei, însă asistenta a refuzat să o ia şi pe fetiţă. Primarul localității, Constantin Bănacu, a declarat pentru Mediafax că fata se plângea de dureri de cap şi ameţeală.

 „Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a spus Constantin Bănacu.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea neagă acuzaţiile şi spune că echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simţea rău după ce a mâncat cipsuri şi a băut suc.

 „Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat Dan Pădureanu, pentru Mediafax.

Joi dimineaţa, tatăl a găsit-o pe copilă fără suflare. Tragedia s-ar fi întâmplat, potrivit primarului din Bărbăteşti, din cauza unei sobe construite de curând şi care ar fi degajat monixid de carbon.

Lasă un răspuns