Activitatea piețelor Berceni Sud, Gorjului și Titan 2 – Miniș, suspendată de ANPC

ANPC a constatat, la controlul efectuat miercuri, 15 aprilie, că în Piaţa Berceni Sud nu sunt respectate normele pentru combaterea prevenirii virusului Covid-19 şi a dispus suspendarea activităţii pieţei până la remedierea deficienţelor, informează un comunicat al Autorității.

Deficienţele constatate priveau respectarea distanţei dintre comercianţi, precum şi prezenţa avertizărilor cu privire la respectarea distanței sociale de 1,5 m şi a altor informări legate de Covid-19 – inclusiv cele referitoare la prioritatea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani, în intervalul orar 11-13.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 10.000 lei şi, totodată, s-a dispus suspendarea activităţii pieţei până la remedierea deficienţelor.

Acţiunea de control s-a desfăşurat în colaborare cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 4 Bucureşti.

Pentru a se asigura de respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia consumatorilor, precum şi la cele conţinute de Ordonanţele militare adoptate până la această oră, cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului Covid-19, ANPC va continua aceste acţiuni.

Este a patra piață din București pe care ANPC o închide temporar, după ce la 10 aprilie, nereguli au fost găsite la Piața Rahova.

Nereguli ANPC piete
Pe lângă nerespectarea prevederilor referitoare la prevenția COVID-19, ANPC a aplicat amenzi și pentru alte abateri

La 15 aprilie, ANPC a dispus și închiderea Pieței Gorjului, precum și a Pieței Titan 2 – Miniș, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată și de sancționarea operatorilor economici care dețin piețele cu amenzi în valoare de 30.000 lei. Nu erau respectate distanța socială dintre comercianți, era prea mare numărul de persoane aflate în același timp în incintă, iar substanțe dezinfectante nu existau.

La Piața Veteranilor, din sectorul 6 al Capitalei, s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei.

La Piața Crângași, s-au constatat deficiențe de marcare a zonei destinate accesului consumatorilor și nespațierea corespunzătoare dintre tarabe, motiv pentru care operatorul economic care deține centrul comercial a primit avertisment, iar neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piață fiind oprită timp de 2 ore.

De asemenea, ANPC a aplicat două amenzi, cu o valoare de 12.000 lei și la Piața Moghioroș (Drumul Taberei), unde au fost identificate nereguli în activitatea pescăriei.

În plus, piețele 16 Februarie și Domenii au primit avertisment din cauză că nici aici, nu erau respectate prevederile ordonanțelor militare (anunțurile privitoare la respectarea distanței sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.). site news

Lasă un răspuns