unsplash

A doua zi cu zero cazuri de contaminări locale în China

Vești excelente din China! Este deja a doua zi cu zero cazuri de contaminări locale. Pe de altă parte, numărul cazurilor importate a atins un record.

Îngrădirea pandemiei în China, unde virsul a fost detectat în decembrie, oferă o rază de speranţă multor ţări care în prezent se luptă pentru a opri răspândirea COVID-19.

De asemenea, numărul deceselor în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni în China: numai trei decese au fost anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut de la primele bilanţuri din ianuarie.

Pe de altă parte, Italia a înregistrat până joi 3.405 de morți, depășind astfel China care a înregistrat 3.248 de morţi.

Circa 81.000 de persoane au fost contaminate în ţara asiatică de la începutul pandemiei , dar în prezent mai sunt aproximativ 7.000 de bolnavi.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfârşitul lui 2019.

Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite apariţia unui al doilea val epidemic pe teritoriul naţional odată cu persoanele contaminate care sosesc din străinătate. Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un record de 39 de cazuri importate, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicând totalul la 228.

Mai multe oraşe şi provincii impun controale sanitare oricărei persoane venite dintr-o altă ţară

În faţa acestui risc, mai multe oraşe şi provincii, printre care capitala Beijing, impun controale sanitare oricărei persoane venite dintr-o altă ţară, urmate de o carantină obligatorie de 14 zile în locuri special amenajate. site news

Lasă un răspuns