A apărut aplicația prin care românii își pot descărca pe telefon documentele necesare pentru a ieși din casă

Un antreprenor a reușit să lanseze, într-un timp record, o aplicație prin care românii își pot descărca pe telefon documentele necesare pentru a ieși din casă, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 3/2020.

Documente pentru a ieși din casă, direct pe telefon

Antreprenorul se numește Cosmin Carvaci, iar aplicația poate fi accesată la adresa declaratie.egovernment.ro.

După completarea formularului, utilizatorii vor putea descărca documentul cerut în format PDF, direct pe telefon sau tabletă.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul declaratie.egovernment.ro, această aplicație nu stochează datele personale, care ”doar tranzitează server-ul” egovernment.ro ”pentru a vă genera documentele”.

O altă aplicație care generează aceste documente în format electronic (PDF) este carantina.me. Potrivit anunțului publicat pe această platformă, ”nicio informație cu caracter personal nu este colectată și nu părăsește dispozitivul dumneavoastră (calculator / tabletă / telefon)”.

Aceste aplicații nu au fost supervizate de o instituție guvernamentală, ci sunt inițiative private.

Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe proprie răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, a anunţat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, potrivit Agerpres.

“Am introdus un aliniat în acest articol prin care am prevăzut că adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe proprie răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau oricărui dispozitiv electronic similar”, a declarat Vela, care a citit ordonanţa militară numărul 3 din 24 martie, în declaraţia de presă susţinută la sediul MAI.

În Israel există aplicaţia care te avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu coronavirus.

Ministerul Sănătăţii din Israel anunţă că a dezvoltat şi a pus în funcţiune o aplicaţie pentru telefonul mobil care avertizează atunci când cineva se apropie de o persoană contagiată cu COVID-19. site news

Lasă un răspuns