unsplash

90.000 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19 la nivel mondial

Dintre 3,7 milioane de cazuri confirmate de COVID-19, înregistrate la nivel mondial, cel puţin 90.000 de angajaţi din sistemul sanitar au fost infectaţi cu coronavirus.

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali a anunțat că numărul acestora este posibil să fie de două ori mai mare din cauza lipsei echipamentelor de protecţie, citează Reuters. De asemenea, dintre cadrele medicale infectate, peste 260 de aistenţi medicali şi-au pierdut viaţa din cauza noului coronavirus.

Organizaţia cere autorităţilor să ţină evidenţe mai precise pentru a contribui la prevenirea răspândirii virusului între personalul medical şi pacienţi. Numărul deceselor în rândul cadrelor medicale s-a dublat în ultima lună. În urmă cu o lună organizaţia anunţa că 100 de asistenţi medicali au murit în pandemia provocată de noul coronavirus care a apărut în oraşul chinez Wuhan la sfârşitul anului trecut.

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut, credem noi, de la 23.000 la peste 90.000, însă este încă o cifră subestimată deoarece nu acoperă fiecare ţară din lume.

Howard Catton, director executiv al ICN

Estimarea de 90.000 se bazează pe informaţiile colectate de la asociaţiile naţionale ale cadrelor medicale din 30 de ţări, cifrele guvernamentale şi informaţii mass-media. ICN reprezintă 130 de asociaţii naţionale şi peste 20 de milioane de asistenţi medicali înregistraţi.

6 % reprezintă rata medie de infecţie cu COVID-19 în rândul cadrele medicale

Directorul ICN, Howard Catton, estimează o rată medie de infecţie de 6% în rândul cadrelor medicale, iar dacă se aplică acest procent la numărul total de cazuri de COVD-19, cifra globală ar putea fi de peste 200.000 de angajaţi din domeniul sanitar infectaţi. site news

Lasă un răspuns