8.000 de lei, în schimbul stopării incinerării Cristinei Țopescu. Apel disperat

Familia Cristinei Țopescu va respecta dorința fostei jurnaliste de a fi incinerată. Miercuri, înainte ca trupul ziaristei să fie preluat de familie de la Serviciul de Medicină legală (SML) Ilfiov, un bărbat a încercat să le înduplece pe rudele ei să nu o incinereze, ci să o înmormânteze creștinește.

Bărbatul ar fi vorbit cu preotul Bisericii ”Sf. Mina”, din incinta IML ”Mina Minovici”, pe care l-a rugat să-i transmită familiei Cristinei Țopescu că este dispus să aloce o sumă de bani pentru a renunța la a o incinera pe ziaristă. 

”Vorbiți, părinte, cu ei și convingeți-i să nu o incinereze, ci să o îngroape creștinește”, i-ar fi spus enoriașul preotului în care îți pusese toate speranțele.

Omul s-a oferit să sprijine financiar rudele Cristinei Țopescu cu 8.000 de lei, în cazul în care banii ar putea constitui o problemă în calea organizării unei înmormântări creștinești.

Însă fratele Cristinei a declarat că îi respectă dorința surorii lui, de a fi incinerată, iar cenușa să-i fie aruncată în mare.

Cristina Țopescu va fi incinerată joi, la Crematoriul Uman Vitan Bârzești. site newsLasă un răspuns