59 de noi cazuri de COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a ajuns la 367

Încă 59 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, în ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri depistate până acum într-o singură zi, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 367. Trei persoane sunt în stare gravă.

59 de noi cazuri de COVID-19 confirmate

Este pentru a doua zi când Grupul de comunicare strategică refuză să prezinte situația cazurilor pe județe, fără a oferi explicații în legătură cu această decizie.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între un an și 74 de ani.

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. site news

Lasă un răspuns