5000 de teste COVID-19, cumpărate de CJ Ilfov pentru personalul medical și angajații centrelor sociale din județ

Consiliul Județean Ilfov, prin Spitalul Județean, a cumpărat 5000 de teste Real Time PCR pentru personalul medical din județ – spitale și cabinete de medicină de familie- și pentru angajații din centrele sociale pentru copii și bătrâni, arată un comunicat al forului județean.

„De la apariția acestui virus, noi ne-am asigurat că protejăm populația din Ilfov, în primul rând prin protejarea celor din prima linie. Am făcut contracte de asociere, ca sa putem livra echipamente de protecție. Apoi a apărut Ordonanța Militară nr. 8, care stabilește că în centrele sociale pentru copii și bătrâni se lucrează în regim de 14 zile. Se încheie deja primul ciclu. Îi testăm pe toți cei ce vin de acasă și intră de luni în ciclul următor de 14 zile. Vrem să avem siguranța că nu introducem virusul în centrele sociale. E obligatoriu ca testarea să se încheie sâmbătă (25 aprilie, nr.) înainte să intre în tură, luni. Nimeni nu va intra în tură netestat”, spune Marian Petrache, președintele CJ Ilfov.

Și personalul din spitale și din cabinetele de medicină de familie va fi testat, în cazul în care prezintă simptome sau dacă au intrat în contact cu un suspect de coronavirus.

Toate probele prelevate vor fi trimise la spitalul Matei Balș și la un spital privat, printr-o sponsorizare.

Testele au fost cumpărate la prețul de 14 lei plus TVA bucata.

În centrele de protecție socială din Ilfov lucrează în jur de 250 de oameni. Personalul medical din spitale se ridică la 1100 de oameni, iar în cabinetele de medicină de familie sunt în jur de 350 de medici și de asistenți. site news

Lasă un răspuns