4.500 de medici și asistenți pensionari se întorc la muncă pentru a ajuta la combaterea Covid-19

Răspunzând unui apel guvernamental, 4.500 de medici și asistenți pensionați se vor întoarce la muncă pentru a ajuta la combaterea coronavirusului.

4500 de medici și asistenți au răspuns apelului guvernamental

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Matt Hancock, 4.000 de asistenți medicali și 500 de medici s-au înscris pentru a se întoarce în sistemul medical de stat, în urma pledoariei publice de a lupta împotriva virusului COVID-19.

„Odată cu creșterea coronavirusului, vineri am dat apelul prin care solicităm medicilor, asistenților medicali și altor profesioniști din domeniul sănătății recent pensionați să revină la muncă pentru a ajuta în această criză fără precedent.

Sunt încântat că, în primele 48 de ore, 4.000 de asistenți și 500 de medici s-au înscris deja, dar avem nevoie de mai mulți”, a mai spus Hancock.

Știrea vine după ce mii de medici au pledat ca Boris Johnson să „protejeze viețile” celor aflați în prima linie, care luptă împotriva pandemiei, prin rezolvarea deficitului „inacceptabil” de echipamente de protecție.

Într-o scrisoare deschisă, publicată duminică în The Sunday Times,  personalul medical a cerut Prim-ministrului să ia măsuri „imediate” pentru rezolvarea stocurilor insuficiente de măști de protecție, mănuși, șorțuri și costume.

Unii medici de la terapie intensivă luptă să salveze cei mai critici pacienți în timp ce poartă măști care au expirat acum cinci ani.

„Este timpul ca premierul să își demonstreze angajamentul față de noi și să protejeze viețile salvatorilor din prima linie”, au spus semnatarii scrisorii. site news

Lasă un răspuns