Florin Cîţu: Începând de astăzi, IMM-urile au acces la credite garantate

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat că, începând de vineri, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest. Prin acest program pot beneficia credite garantate cu până la 90%.

„Vom susţine aproape 600.000 de locuri de muncă

Începând de azi, IMM-urile din România au acces la credite garantate. Firmele se pot înscrie pe imminvest.ro. Iar dacă informațiile sunt corecte, vor fi trimise către bancă. Comisioanele și dobânzile sunt susținute de guvern prin acest program.

Până acum suma maximă per companie era de 200.000 de euro. Iar acum, pentru prima dată, Comisia Europeană ne-a aprobat până la 800.000 de euro. De azi începem și nu există termen limită. Mergem până la 31 decembrie. Dacă va fi nevoie vom suplimenta plafonul de 15 miliarde, în funcție de cum vor evolua lucrurile.

Astfel închidem prima faza în care guvernul a pus la dispoziție 3% din PIB pentru relansarea economiei.

Despre rectificarea bugetară, vă spun că nu se taie, ci ministerele care au putut să renunțe la niște sume au comunicat. Au fost suplimentate fondurile pentru ministerele Transporturilor și Educației, pe lângă ministerele Sănătății și Muncii”, a transmis ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, de la Palatul Victoria. site news


Lasă un răspuns