Veteranul de război - Mihai Ciapă

29 aprilie – Ziua veteranilor de război. Mihai Ciapă, în vârstă de 102 ani, mesaj pentru România

Pe 29 aprilie, Ministerul Apărării Naționale celebrează Ziua veteranilor de război. Veteranul Mihai Ciapă, în vârstă de 102 ani, este la curent cu tot ce se întâmplă și cel mai mult îl doare că românii trec prin actuala criză sanitară.

Despre viața veteranului

„A intrat în toane grele România asta. Eu nu mai am mult, de acum, că eu pot să mor și până diseară, dar mie îmi e de copiii mei”, a afirmat veteranul.

Bătrânul nu a avut o copilărie ușoară, tinerețea și-a petrecut-o pe câmpul de luptă și a muncit toată viața ca să își crească cei cinci copii.

Veteranul are 13 nepoți, 23 de strănepoți și 8 stră-strănepoți.

„Se teme de ce se întâmplă în țară, de coronavirus. Îi e frică. Înainte nu îi era frică, dar a  venit un băiat de al meu și l-a băgat în sperieți. Nu ieși că mori. Și nu a mai ieșit. (…) E puternic. Ne-am dus și am făcut analizele la spital și au zis că e mai sănătos decât noi”, a povestit nora bărbatului.

De Ziua veteranilor de război, ieșeanul a fost vizitat de militari, care i-au adus alimente și măști de protecție.

An de an, pe 29 aprilie, este sărbătorită Ziua veteranilor de război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, aceasta fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007. site news

Lasă un răspuns