160 miliarde de dolari ajutor economic și sanitar din partea Băncii Mondiale. Care este cel mai mare beneficiar?

160 miliarde de dolari ajutor economic și sanitar din partea Băncii Mondiale. Care este cel mai mare beneficiar?

Banca Mondială a anunțat că este pregătită să aloce suma de 160 de miliarde de dolari pentru a remedia urmările pe care pandemia de coronavirus le va avea la nivel mondial.

Joi a fost aprobat de către Consiliul de Administrație al Bancii Mondiale „un prim set de operaţiuni de ajutoare de urgenţă pentru ţările în curs de dezvoltare din întreaga lume”, destinat unui număr de 25 de țări, „prim set de proiecte, în valoare de 1.9 miliarde de dolari”.

„În cadrul acestei proceduri accelerate, este în curs de pregătire sprijin pentru un alt grup de 40 de ţări”, a declarat preşedintele instituţiei David Malpass în timpul unei conferinţe telefonice, precizând că se urmăreşte „remedierea consecinţelor imediate asupra sănătăţii” ale pandemiei.

„Ne străduim să consolidăm capacitatea ţărilor în curs de dezvoltare de a răspunde la pandemia COVID-19”

„Avem deja operaţiuni de răspuns în domeniul sănătăţii în peste 65 de ţări”, a afirmat el.

„Ne străduim să consolidăm capacitatea ţărilor în curs de dezvoltare de a răspunde la pandemia COVID-19 şi să scurtăm timpul necesar redresării economice şi sociale”, a adăugat David Malpass. Totodată, a subliniat necesitatea unei „acţiuni de amploare” pentru ţările cele mai sărace, care sunt cele mai vulnerabile şi care vor fi „probabil cele mai afectate”.

„Acestea suferă o dublă presiune, economică şi în planul sănătăţii”, a precizat oficialul BM.

De asemenea, Banca Mondială sprijină țările pentru a avea acces la materiale medicale esenţiale „contactând furnizorii în numele guvernelor”.

Cel mai mare beneficiar al acestui program va fi India, cu o facilitate de 1 miliard de dolari, urmată de Pakistan, cu 200 milioane de dolari, şi Afganistan cu puţin peste 100 milioane de dolari. În afara acestor trei state, Banca Mondială va oferi ajutor ţărilor de pe aproape toate continentele.

Pe lângă toate acestea, Corporaţia Financiară Internaţională din cadrul Băncii Mondiale, destinată sectorului privat, oferă o finanţare de 8 miliarde de dolari „pentru a ajuta companiile private afectate de pandemie şi pentru a păstra locurile de muncă” site news

Lasă un răspuns