100 de minute cu Carmencita Constantin: ”Gimnastica e viața din inima mea! Cu o astfel de credință, n-ai cum să nu reușești”…

Vineri, în chiar ultima zi de lucru a săptămânii, am avut bucuria să stau la o cafea cu doamna Carmencita Constantin, o candidată surpriză la postul de președintă a Federației Române de Gimnastică. Recunosc, am fost surprins de această candidatură, pentru că doamna în cauză face parte dintr-o altă lume, din cea a înțelepților, a deștepților și neînfricaților, a oamenilor capabili să împlinească orice își pune pe agenda de lucru!

Sigur, n-o să ne gândim că DOAMNA CARMENCITAva da gimnasticii strălucirea de altădată, doar pocnind din degete, nici domnia sa nu a susținut ideea, însă mi-a dezvăluit câteva din căile pe care vrea să meargă, ba chiar mi-a vorbit și despre câteva măsuri, unele poate și nepopulare, pe care trebuie să le ia, pentru că toate acestea readuc în prim-plan gimnastica artistică, ”… mărul de aur, cum îl consider eu, între ritmică și aerobică”, completa doamna Constantin. N-o să spun prea multe despre aceste căi, pe care candidata noastră le are în vedere, va fi mai simplu să CITIȚI AICI programul prezentat de domnia sa la înscriere (Adunarea Generală de alegeri a era programată pe 19 martie, dar a fost amânată din pricina virusului COVID-19), însă o să vă mai dau câteva din vorbele înțelepte de care am avut parte, la cafeaua cu pricina.

Îmi pasă de gimnastică, al naibii de mult!

”Întotdeauna am privit în urmă, dar nu cu mânie, ci doar pentru a nu mai repeta greșelile făcute. Și mă refer și în gimnastică, dar și la locul meu de muncă. Eu am fost educată să fiu campioană, iar asta înseamnă multă muncă, multă pricepere și experiență, iar eu le am din plin. O spun cu toată modestia și știu atâta gimnastică, încât n-am cum să greșesc, în ceea ce doresc să fac. Și am toată convingerea că gimnastica artistică are puteri magice și va crea emulație în mediul privat, am multe semnale, în acest sens.

În privința oamenilor, teoria mea este că fiecare este bun la ceva, iar eu nu am niciun fel de revenge, cu absolut nimeni. Trebuie doar să-mi demonstreze, să arate că poate și că vrea. Iar tinerii din gimnastică trebuie să știe că pe ei mă bazez, viitorul este al lor, iar eu sunt gata să-i învăț din experiența mea. Fac toate acestea pentru că mie îmi pasă de gimnastică, al naibii de mult”, îmi spunea doamna Carmencita.

Timpul nemilos a trecut mai repede decât mă așteptam – cele peste 100 de minute n-aveau cum să ne ajungă, pentru că doamna Constantin are multe idei de pus în practică și metode variate de a ajunge la succes. Cred că marea familie a gimnasticii nu poate să piardă un astfel de om, care spune că ”Gimnastica este viața din inima mea”! Neapărat să-i citiți Programul Carmencitei Constantin, unul complet, care răspunde tuturor exigențelor.

P.S. Pentru mâine avem programat un material cu cel de-al doilea candidat la președinția Federației, nimeni altul decât fostul gimnast Ioan Suciu.

Lasă un răspuns