Mihai Bendeac, mărturisire cutemurătoare. Cu ce afecțiune incurabilă se luptă

Mihai Bendeac a făcut o dezvăluire cutremurătoare, acesta afirmând că suferă de o afecțiune incurabilă, depresia, lucru care l-a determinat să își pună întrebări la care să caute răspunsuri. Actorul a mărturisit că acum 15 ani a decis să renunțe la religia ortodoxă. Mihai Bendeac a făcut totul public intr-un mesaj postat pe contul său de socializare.

„NU sunt ateu!

Din contră… Am studiat cât am putut fizica cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viață m-a împins la întrebări și căutări. Aceste căutări m-au dus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie. Concluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul că unică și incontestabilă constantă). Dar consider, totodată, ORICE formă de religie că fiind o manipulare jegoasă.Și, în urmă reacțiilor de după ultimul episod „Băieți de oraș”, consider că decizia mea de acum 15 ani de a renunța la religia ortodoxă în care am fost botezat, a fost o decizie bună. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o „greșeală” a cuiva… Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea. Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad.Dar… „Divinitatea”, „Creatorul”, „Punctul incipient”, „Karma Lord”-ul meu ar fi râs cu lacrimi la acest episod. Mi-e milă de voi. Și de teamă voastră imaginară vizavi de un Dumnezeu care, în vechiul testament, pune o haită de lupi să ucidă niște copii..

Eu cred în lucruri simple, nu în religii. Cred în bunătate, în milă față de orice ființă, în dreptate. Asta e religia mea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *