Mihai Stoica este unul din idioții lui Petre Țuțea!

Anvergura lui Petre Țuțea n-a fost atinsă, până acum, chiar dacă filozoful, înțeleptul, deșteptul satului, l-aș numi, a avut un traseu controversat mai ales în politică – a-nceput la comuniști, a trecut și pe la legionari, pentru a muri în familia liberală. Printre declarațiile lui fulminante, se numără și celebra frază, ”Am stat 13 ani în temniță, pentru un popor de idioți”, pe care fiecare a interpretat-o în fel și chip.

Auzindu-l, recent, pe Mihai Stoica, de la FCSB, spunând că nu este mândru că este român, m-am dumirit definitiv și i-am dat dreptate filozofului – da, suntem un popor de idioți că-i permitem unui impostor ca Mihai Stoica să-și verse inepțiile, în spațiul public. Un astfel de personaj n-ar fi trebuit băgat în seamă – este absurd în gândire, chiar dacă se arată nemulțumit de operatorul de la 112, de prestația Justiției din România, de drumurile care trebuie mereu reparate, cât și de faptul că prostituatele dau autografe, în timp ce Halep este sfâșiată de ziariști. Stoica n-are nicio dimensiune, nici filozofică, nici sportivă, nici măcar umană, prin urmare nu trebuie s-l ascultăm, cu atât mai mult să-l promovăm…

Dar nu cred că personajul Stoica s-a mai uitat în oglindă, în ultimii 20-30 de ani, pentru că altfel și-ar fi dat seama că el însuși a fost și este un oportunist, care a furat din fotbal cât a putut, făcându-și stagiul obligatoriu la mititica. S-a dat în stambă, a făcut beții, a bătut suporteri, a jignit în stânga și-n dreapta, comportamentul său fiind tot mereu unul negativ, pentru societatea românească. Ce-a făcut Mihai Stoica pentru nația română? De ce o repudiază el? N-aș vrea să enumăr toate personalitățile românești, din toate timpurile, care au impresionat lumea cu vitejia lor, cu descoperirile lor, cu gândirea și talentul lor, puse în slujba întregii omeniri – lista ar fi una extrem de lungă, iar numele celui care nu se consideră român nu se află cu siguranță aici!

Mihai Stoica nu este decât idiotul despre care vorbea Petre Țuțea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *